poniedziałek, 2 grudnia 2013

Makaron z chorizo - pochwała prostoty

Szybki, prosty i pyszny. 5 składników.



Makaron z chorizo

Składniki:

  • 400 g makaronu
  • jedna kiełbasa chorizo
  • puszka krojonych pomidorów
  • parmezan
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Wstawiam wodę na makaron. Biorę dużą patelnię, na której smażę pokrojoną w talarki kiełbaskę chorizo (nie muszę wlewać oliwy, bo smaży się w wytopionym tłuszczu). Kiedy kiełbaska się przyrumieni, a tłuszcz niemal wytopi, dodaję pomidory i smażę do zredukowania sosu. Doprawiam solą i pieprzem. Na patelnię wrzucam ugotowany al dente makaron, mieszam, podsmażam wszystko przez chwilę. Przekładam na talerze, posypuję startym parmezanem i posiekaną natką. 

Smacznego!

2 komentarze: